Görgess a részletekért

Gyakran felmerül kérdésként, hogy melyik a legjobb Android emulátor PC-re, a különböző mobiljátékos csoportokban. Aki használ ilyet, mindenkinek megvan mire esküszik igazán, de az nem feltétlen lesz jó a másiknak. Az interneten is fellelhetünk rengeteg írást, ahol rangsorolják, bemutatják az emulátorokat.

A következő írással nem szeretnék ebbe a sorba beállni. Az itt leírtakkal a saját véleményem olvashatod, mindenféle rangsorolás nélkül, tapasztalatok alapján, röviden és tömören. Ahány gép, annyi konfiguráció, ezért nem biztos hogy úgy fog neked is működni mint nekem, de segíthet eldönteni, honnan indulj ki.

A teszt gép egy középkategóriás rendszer lenne, i5 8600k, 1070Ti és 16GB ram, semmi extra. Csúcskategóriás, milliós gépektől se várjuk hogy 1000 fps meg ilyenek, megvannak az emulátorok határai.

BlueStacks emulátor

A BlueStacks a legrégebben elérhető Android emulátor. Népszerűsége máig töretlen, folyamatosan frissítik. Célközönsége a játékok, játékosok, rengeteg beállítási lehetőségének köszönhetően.

Elérhető 32 és 64bit-es Windows 10-re, valamint MAC-re. A 64-bit-es verzió akkor ajánlott, ha a processzorod támogatja a virtualizációs technológiát.

Android 7 az alapértelmezett, egyedi felülettel, de van lehetőségünk emulálni az 5-ös Android verziót is. Az újabb verzió nagyobb kompatibilitást kínál, a régebbi nagyobb sebességet.

A BlueStacks legnagyobb hátránya, hogy könnyen megeszi a hardvert, energia igényes, hajlamos belassulni. Idő közben megjelent a BlueStacks 5, amit újraépítettek az alapoktól figyelve arra hogy sokkal jobban bánjon az elérhető hardverrel. Béta, tesztelői fázis megjelenése óta használom, nem volt vele eddig baj, nagyon fürge és kevésbé terheli le a gépet.

BlueStack alapokon létezik egy MSI App Player nevezetű emulátor is. Érdemes rávetni egy pillantást, esetleg kipróbálni, jókat hallani róla.

BlueStacks letöltés

NoxPlayer

Sokak által kedvelt emulátor. Nincs róla mit mondani, mindent tud, amit kell neki. Android 7-et futtat, 32 és 64bit-es verzió is van, régebbi 5-ös Android is elérhető, MAC-re is letölthető.

Támogatja a szélesvásznú 2k/4k kijelzőket is. A billentyűzet hozzárendelése megújult, sokkal átláthatóbb és érthetőbb mint előző verzióiban és jól testre szabhatóak.

Legnagyobb előnye és legnagyobb eltérése a többi emulátorhoz képest, hogy gyengébb gépeken is stabilan és gyorsan fut, jobban kezeli a rendelkezésre álló hardvert.

Kezdő emulátor használóknak ez a legjobban ajánlott, könnyen állítható, nem lehet elrontani a beállításokat.

NoxPlayer letöltés

LDPlayer

Az LDPlayer a játékok teljesítményére összpontosít. Android 7.1re épül, van 32 meg 64bit-es változat és 5.1 Lollipop verziójú is. Nemcsak a játékokat, de az elérhető alkalmazásokat is gond nélkül futtatja. Sűrűn kapja a frissítéseket, hogy minél többet kihozzon az új és népszerű alkalmazásokból, játékokból.

Ennél az emulátornál sikerült elérni a legnagyobb FPS számot, amihez persze szükséges, hogy maga a játék is támogassa a magas képfrissítést. Eszméletlen gördülékeny, kiváló játékélmény és rengeteg testre szabási lehetőséggel rendelkezik.

Valami oknál fogva, Google Play alatti fizetés nálam nem ment az LDPlayer alatt. Másik hátrány, hogy VPN-t valami oknál fogva nem sikerült működésre bírni, de valószínűleg nem az emulátorral volt baj.

Jelzi hogy látja a noname xbox kinézetű kontrollerem, amihez létre tudok hozni írányítási sablont, mintha billentyű lenne.

LDPlayer letöltés

GameLoop emulátor

A GameLoop egy viszonylag új versenyző az emulátoros piacon. Aki játszott már a COD: Mobile-al vagy a PUBG mobile játékkal, annak ismerős lehet ez az emulátor. A Tencent Gaming készítette és fentebbi játékok hivatalos emulátorának jelölte meg. Megjelenéskor Tencent Gaming Buddy néven futott, majd úgy kapta meg a GameLoop nevet.

Az emulátorban megtalálható egy egyedi Tencent-es áruház, akár a Google Play, ahol nem csak saját készítési játékok találhatóak és tölthetőek le. Ez a gyűjtemény viszonylag kevés játékot, alkalmazást tartalmaz. Google Play nincs, viszont ha minden igaz megoldható a telepítése.

Tencent-es játékokhoz, illetve FPS lövöldékhez első osztályú emulátor és az újabb játékokkal is könnyedén megbirkózik. Sikerült kifogni egy játékot, ami valamilyen oknál fogva nálam nem indult el, ez pedig a Frostborn. Letöltésnél figyeljünk, hogy angol változat legyen, mert az ázsiai írásnál kicsit nehéz navigálni.

GameLoop letöltés

Természetesen elérhető még az interneten rengeteg emulátor, itt inkább az általam használt és beváltakról szerettem volna írni, tömören, tapasztalatokról.