Görgess a részletekért

Az Android-os felhasználóknak a Google Play áruház a legbiztonságosabb és a legegyszerűbb hely arra, hogy kedvenc alkalmazásainkat beszerezzük, illetve kipróbáljunk valami újat. Ahogy az lenni szokott, itt is előfordulhatnak anomáliák, amit a Google hibakódok mögé rejt, amit hosszas keresgélés, utánajárás után tudunk csak megoldani. Ebben a cikkben összegyűjtöttem a leggyakrabban előforduló hibakódokat, illetve megoldásukat.

Figyelem! Az itt felsorolt hibakódok és azok javításai nem veszélyeztetik a készüléket, amennyiben ha még is adatvesztés történik a leírás nem pontos követése, illetve szoftverhiba végett, azért felelősséget nem vállalunk!

Error DF-BPA-09

Egy nem hagyományos hibakód, ami a vásárolt alkalmazások letöltésével kapcsolatos.

Egyszerűen csak törölnünk kell az áruház adatait a Beállítások > Alkalmazások > Az összes alkalmazás megtekintése > Google Play Áruház > Tárhely > Adatok és Gyorsítótár törlése alatt.

Amennyiben nem javult, akkor csináljuk végig ugyan ezt a folyamatot a Google Play-szolgáltatásokkal is, vagy számítógépről lépjünk be az áruházba és indítsuk el onnan a letöltést.

Error DF-DLA-15

Szintén itt egy másik furcsa kinézetű hibakód. Új alkalmazások és frissítéseknél szokott előjönni, egyszerűen csak törölnünk kell a Google Play Áruház gyorsítótárat és adatait.

Beállítások > Alkalmazások > Az összes alkalmazás megtekintése > Google Play Áruház > Tárhely > Adatok és Gyorsítótár törlése.

Ha továbbra sem működik, akkor lépjünk ki a Google fiókunkból, indítsuk újra a készülékünk, jelentkezzünk be újra a fiókunkba.

Error 941 / 927 / 504 / 495 / 413 / 406 / 110 / rh01 / rpc:aec:0

Ha problémák merültek fel alkalmazások letöltésével, akkor nagy valószínűséggel a fenti kódok valamelyikét fogja nekünk dobni a Play áruház. Nem egyforma hibákról van szó, viszont javításuk azonos, azért kerültek egy helyre.

Először is töröljük a Play áruház adatait a Beállítások > Alkalmazások > Az összes alkalmazás megtekintése > Google Play Áruház > Tárhely > Adatok és Gyorsítótár törlése. Ellenőrizzük, hogy sikerült-e megoldani a problémát, amennyiben nem, ezt a folyamatot ismételjük meg, illetve a Google Play-Szolgáltatásokkal is csináljuk meg ezt.

A szolgáltatások törlésével, előfordulhat hogy néhány alkalmazás munkamenete ideiglenesen elveszik, ezért megeshet, hogy újra kell telepítenünk az alkalmazást.

Error 944

Az egyik leggyakoribb hibakód, amivel találkozhatunk. Ha ezt a hibakódot kapjuk, akkor a Google Play szolgáltatás Offline állapotban van, vagy valami kapcsolódási probléma lépett fel. Ilyenkor próbáljuk újra indítani a telefont és ha utána sem működik, akkor annyit tehetünk hogy várjunk, mert nem a készülékünkben van a hiba.

Error 919 / 101 / 923 / 921

Amennyiben a fenti kódok valamelyikével találkozunk, nem kell megijednünk, egyszerűen csak kevés a tárhelyünk a teljes alkalmazás letöltéséhez, frissítéséhez. Egyszerűen csak töröljük nem használt dolgainkat, hogy tárhelyet szabadítsunk fel.

Error 491 / 923

A 491-es hiba esetén valamilyen komolyabb probléma lépett, ezért nem tudunk letölteni, sem frissíteni. A problémát úgy tudjuk megoldani, hogy töröljük a Google fiókunkat, majd újra hozzáadjuk.

Menjünk a Beállítások > Fiókok majd keressük meg a Google felhasználónk és töröljük. Indítsuk újra a készülékünket, utána lépjünk vissza a fiókunkba a Beállítások > Fiókok > Új fiók hozzáadása. Legvégül Beállítások > Alkalmazások > Az összes alkalmazás megtekintése > Google Play Áruház > Tárhely > Adatok és Gyorsítótár törlése.

Error 403

A 403-as hiba hasonló az előző hibához, mivel a letöltés, frissítés valamilyen oknál fogva nem jön létre. Most a problémát kettő vagy több Google fiók ütközése okozza.

Először is lépjünk be abba a Google fiókba, amiben megvásároltuk/telepítettük az alkalmazást, távolítsuk el, majd próbáljuk meg újra letölteni.

Ha nem működik, akkor a Play áruház keresési előzményeit kell törölni. Nyissuk meg a Google Play Áruházat > Beállítások > Helyi keresési előzmények törlése. Megoldás lehet még hogy létrehozunk egy új fiókot, bár ez okozta a problémát.

Error 927

Ez egy újabb Play Áruház hibakód, amely akkor jelenik meg, amikor egy alkalmazást tölt le vagy frissít, de ez az adott kód csak akkor fordul elő, ha a Play Áruház épp saját magát frissíti. 

Ilyenkor állítsunk le minden letöltést és várjuk meg még befejeződik az áruház frissítése, addig úgy sem enged mást letölteni. Ha úgy látjuk már nem megy a letöltés és továbbra sem tudjuk letölteni vagy frissíteni az alkalmazásainkat, akkor Beállítások > Alkalmazások > Az összes alkalmazás megtekintése > Google Play Áruház > Tárhely > Adatok és Gyorsítótár törlése.

Error 911

Ezt a letöltési hibát nehéz megfejteni hogy mi okozza. Leginkább akkor fordul elő, ha Wifi kapcsolatunkkal van probléma.

Ha csatlakozik egy bejelentkezést igénylő WiFi hotspothoz, akkor előfordulhat, hogy a 911-es hiba jelenik meg, mert újra kell hitelesítenie a kapcsolatot. Amennyiben ezután sem működik, akkor kapcsolódjon egy másik Wifi hálózathoz vagy használd a Hálózati kapcsolatot a letöltéshez.

Alternatív megoldásként töröljük a Google Play Áruház adatait a Beállítások > Alkalmazások > Az összes alkalmazás megtekintése > Google Play Áruház > Tárhely > Adatok és Gyorsítótár törlése.

Error 481

Amennyiben ezt a hibát látja, akkor valamilyen súlyos hiba van a Google fiókban. Javítani nem lehet, töröljük a fiókunkat és hozzunk létre egy újat.

Sok sok hibakód létezik még, szinte mindegyiknek a megoldása a fentiek közül valamelyik. A cikk megírása az AndroidAuthority és az Androidpit cikkei alapján készültek. Amennyiben fel nem sorolt hibakóddal találkoztál vagy esetleg valami elírással, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot az Írj nekem menüpont alatt.