Minden esetben bizonyosodjunk meg arról, hogy az apk fájl amit telepíteni akarunk, az megbízható forrásból származik, nem tartalmaz semmilyen kártékony kódot, nem kémkedik, nem él vissza adatainkkal. Ilyen forrás például az APKPure.com.

1. Lépés

Mielőtt beszereznénk a telepíteni kívánt apk fájlt, engedélyeznünk kell, hogy a Play Áruházon kívül máshonnan is tudjunk telepíteni. Alapértelmezett esetben Android alatt ez tiltva van, amit egyszerűen feloldhatunk.

Régebbi készülékeken: Beállítások – Biztonság – Ismeretlen források
Illetve megtalálható a Beállítások – Zárolt képernyő és védelem – Ismeretlen források alatt.

Android 8(Oreo) és 9(Pie) futtató készülékeken már közvetlenül az alkalmazásnak tudjuk megengedni, hogy telepíthet-e új alkalmazást. Készülékenként eltérhet az elnevezés, de az alap séma mindig ugyan az.

2. Lépés

Most, hogy már engedélyeztük az ismeretlen forrásból való telepítést, ideje beszerezni a telepítendő apk-t. Ezt megtehetjük úgy is, hogy telefonon keresztül töltjük le, például a Google Chrome-al, vagy adatkábellal összekötjük a gépünket és arról másoljuk fel egy általunk kiválasztott mappába.

3. Lépés

Végül a letöltött apk-t megkeressük és telepítjük. Ha Chrome vagy egyéb engedélyezett böngészőből töltöttük le, akkor a chrome letöltéseiből is telepíthetjük. Ha sikerült a telepítés, megtaláljuk az alkalmazásaink között.

4. Lépés

Mielőtt elindítanánk a játékunkat, győződjünk meg róla, nincs-e mellékelve egy úgynevezett OBB mappa. Ha van, azon belül lennie kell egy mappának, ami (majdnem) mindig com.-al kezdődik és van benne egy OBB fájl. Ezt a mappát jelöljük ki és másoljuk, menjünk vissza a főkönyvtárva, keressük meg az Android mappát, azon belül az OBB mappát és abba másoljuk be. Ha mindent jól csináltunk, elindítjuk a játékot és érzékelni fogja az obb fájlokat, telepíti és már játszhatunk is.