Google Chrome – Tippek, trükkök

Google chrome

A Chrome a világ legnépszerűbb böngészője, amellett rengeteg rejtett unkciót is tartalmaz. Összeszedtem párat, amit itt meg is osztok, kizárólag mobil eszközökön!

Mielőtt belekezdenénk, győződjünk meg arról, hogy a legújabb Chrome verziót használjuk. Ha nem érhető el frissítés az alkalmazás áruházunkban, akkor mindenbizonnyal nincs újabb verzió.

Sötét mód

A sötét mód bekapcsolásához, hozzunk létre egy új üres lapot, majd a címsorba írjuk be hogy: chrome://flags. Kerressünk rá a Android Chrome UI dark mode-ra és válasszuk ki az Enabled-et. Ezután jobb oldalt alul kéri, hogy indítsuk újra a böngészőnket, ezt tegyük is meg. Miútán újra megnyílt a böngésző, zárjuk be. Utána a Beállításokban megjelenik egy Témák menüpont, ott válasszuk ki a Sötét-et és készen is vagyunk.

Eszköztár lentre helyezése

Mostanra elterjedtek a 6 inch-es és annál nagyobb telefonok, amiket egykézzel már-már lehetetlen használni. Erre is van egy megoldás a Chrome-ban, hogy az eszköztárunkat(Új lap, Beállítások, Keresés) a készülékünk aljára helyezzük. Maradunk a chrome://flags oldalon, keresőbe írjuk be hogy Chrome Duet és állítsuk át Enabled-re. Újraindítás és kilépés után ha megnyitjuk, automatikusan alulra kerül az eszköztárunk.

Párhuzamos letöltések

A párhuzamos letöltések engedélyezésével gyorsíthatunk a letöltési sebességünkön. A chrome://flags oldalon, keresőbe írjuk be hogy Parallel Downloading és Enabled, majd a szokásos újraindítás, bezárás.

Egyszerű link másolás

A leggyorsabb és legegyszerűbb link másoláshoz, a weboldal címe mellett balra találunk egy lakatot, vagy egy i gombot, erre kattintsunk rá, majd a megjelő linken tartva az ujjunkat már le is másoltuk a címet.

YouTube a háttérben

Ha véletlenül lenne valaki, aki Chrome-ban néz, illetve hallgat YouTube-ot, annak hasznos lehet a következő trükk ha nem ismeri. Ha a YouTube oldalon vagyunk, a 3 függőleges pontos menüt megnyitva pipáljuk ki az Asztali webhely-et. Ha újra betöltött az oldal, elindítva kedvenc zenénket vagy valamilyen videót lerakjuk háttérbe a Chrome-ot, vagy ha lezárjuk a képernyőt, továbbra is hallható lesz.

gabeszm

Hát igazából én csak benéztem és most nem találom a kiutat.

Ez is tetszhet...