Rengetegszer előfordul különböző mobil játékos csoportokban, videók alatt, hogy az adott illető honnan töltötte le a játékot meg mi a neve. Az alkalmazások nagy része különböző alternatív letöltő oldalakon (például: APKPure.com) megtalálható és letölthető. Itt két dolog szokott előfordulni. Vagy nem szeretnénk a jól megszokott Google Play-en kívül más forrásból beszerezni egy-egy játékot idő előtt, mert féltjük a telefonunk biztonságát.

A másik lehetőség hogy megszerezzük a teljes játékot, azonban nem indul el, nem megy a töltő képernyőtől tovább vagy kidob a játék. Ezeknek a nagy részét egyszerűen ki lehet játszani egy kis utánajárással, meg is mutatom hogy hogyan.

A leírás működéséért, illetve az esetlegesen előforduló hibákért, adatvesztésért, semmilyen felelősséget nem vállalok, mindenki saját elhatározásából próbálja ki!

Töltsünk le egy VPN programot

Első lépésként szerezzünk be egy VPN alkalmazást. Google Play-ből töltsük le és telepítsük fel. Én most a TurboVPN-t ajánlom.

Mielőtt elindítanánk a VPN-t, nézzünk utána hogy a kiszemelt alkalmazásunk, mely régiókban érhető el. Most a Mutiny: a Pirate Survival RPG játékot fogjuk megnézni.

A cikk írásakor a játék még nem jelent meg globálisan! Egyéb játékoknál is nagyon nagy valószínűséggel működni fog ez a megoldás!

Érdemes felkeresni az adott játékhoz tartozó Facebook oldalt, ahol a játék leírásánál, hozzászólásokban, felhasználók által készített csoportban vagy Discord szerveren nagy valószínűséggel megtaláljuk, hogy mely régiókban érhető el a játék. A fenti teszt alanyként szolgáló kalózos játék Indiában, Dél-Afrikában és Ausztráliában érhető el.

Most hogy kiderítettük mely régiókban érhető el a játék, nyissuk meg az általunk letöltött VPN-t és válasszuk ki az egyik régiót(Turbo VPN-nél jobb felső sarokban a zászlóra koppintva), esetünkben legyen mondjuk India és kapcsolódjunk.

Új Google felhasználó létrehozása

Miután VPN-en kapcsolódtunk a megadott régióhoz, létre kell hoznunk egy új Google fiókot. Menjünk be a Beállítások > Google-be. Itt láthatod az aktuálisan használt Google fiókod, neved és email címed. Koppints az email címedre és az alján válaszd a Másik fiók hozzáadása opciót. Létrehozunk egy új fiókot, használhatunk tetszőleges nevet, email címet és egyéb adatokat. Fontos, hogy a művelet alatt végig legyen bekapcsolva a VPN!

Google Play adatok törlése

Létrehoztuk az új email címünket, ennek a Google menüpont alatt most már meg kell jelennie az email címek között. Menjünk a Beállítások > Alkalmazások-ba, keressük meg a Google Play Áruház-at. Az alkalmazásinfóban koppintsunk a Tárhely-re és válasszuk az Adatok törlése opciót. Szükség esetén végezzük el a műveletet addig, még az adatok mellett 0 B nem lesz. Ha megvagyunk, lépjünk vissza egyet és koppintsunk a Kényszerleállítás-ra.

Google Play Áruház megnyitása

Ne feledjük, a VPN továbbra is be van kapcsolva a háttérben! Nyissuk meg a Google Play Áruházat. Megnyitva, jobb felül, a keresősávban találjuk az aktuális profilunkat, email címünket. Koppintsunk rá és válasszuk ki a most létrehozott, Indiai felhasználónkat. Ha ezzel megvagyunk keressünk rá a játékra, ha nem találná meg a kereső, dobom ide a Google Play linkjét.

Letöltés

Megtaláltuk a játékot és látjuk a Telepítés gombot, akkor onnantól kezdve nyugodtan lépjünk ki a VPN-ből és telepítsük a játékot. Ennél a játéknál például nem szükséges a folyamatos VPN kapcsolat, anélkül is működik.

Végszó

Amennyiben vissza szeretnénk állítani az eredeti felhasználónkat, ajánlatos visszamenni a Beállítások > Alkalmazások, kikeressük a Google Play Áruházat és elvégezzük az adat törlést, a kényszerleállítást, majd megnyitva az áruházat, visszaáll minden az eredeti állapotába.

Ha az alkalmazásunkhoz érkezik egy esetleges frissítés, akkor bekapcsoljuk a VPN-t arra az országba ahol elérhető a játék. Google Play Áruház adatait töröljük és kényszerleállítjuk. Belépünk az áruházban, rögtön átállítjuk a felhasználónkat arra amelyik abban a VPN által beállított országban készült, ahol elérhető a játék és a frissítéseknél meg fog jelenni. Ha még sem, kezdjük előlről, illetve várjunk, mert megesik hogy órákkal később lesz csak elérhető(a fenti játéknál például írták a fejlesztők, hogy egy hiba miatt nem került ki időben a frissítés az áruházban).

Egyszerre több országban készült felhasználót is tudunk kezelni, illetve váltogatni közöttük, ezért ha egyszer elkészítettük, jegyezzük meg melyik országhoz készült, milyen belépési adatokkal stb. A leírás több játékon, több ország, több felhasználó létrehozásával, tesztelésével készült, ám nincs rá garancia, hogy minden egyes játéknál, programnál működni fog. Ilyenkor jöhetnek szóba az alternatív oldalak, vagy muszáj kivárnunk a megjelenést.