Google play: Nem elérhető az eszközödön/országodban kijátszása

Google play
Google play

Rengetegszer előfordul különböző mobil játékos csoportokban, videók alatt, hogy az adott illető honnan töltötte le a játékot meg mi a neve. Az alkalmazások nagy része különböző alternatív letöltő oldalakon (például: APKPure.com) megtalálható és letölthető. Itt két dolog szokott előfordulni. Vagy nem szeretnénk a jól megszokott Google Play-en kívül más forrásból beszerezni egy-egy játékot idő előtt, mert féltjük a telefonunk biztonságát. A másik lehetőség hogy megszerezzük a teljes játékot, azonban nem indul el, nem megy a töltő képernyőtől tovább vagy kidob a játék. Ezeknek a nagy részét egyszerűen ki lehet játszani egy kis utánajárással, meg is mutatom hogy hogyan.

[epcl_box type=”error”]A leírás működéséért, illetve az esetlegesen előforduló hibákért, adatvesztésért, semmilyen felelősséget nem vállalok, mindenki saját elhatározásából próbálja ki![/epcl_box]

1. Töltsünk le egy VPN programot

Első lépésként szerezzünk be egy VPN alkalmazást. Google Play-ből töltsük le és telepítsük fel. Én most a TurboVPN-t ajánlom.

Mielőtt elindítanánk a VPN-t, nézzünk utána hogy a kiszemelt alkalmazásunk, mely régiókban érhető el. Most a Mutiny: a Pirate Survival RPG játékot fogjuk megnézni.

[epcl_box type=”information”]A cikk írásakor a játék még nem jelent meg globálisan! Egyéb játékoknál is nagyon nagy valószínűséggel működni fog ez a megoldás![/epcl_box]

Érdemes felkeresni az adott játékhoz tartozó Facebook oldalt, ahol a játék leírásánál, hozzászólásokban, felhasználók által készített csoportban vagy Discord szerveren nagy valószínűséggel megtaláljuk, hogy mely régiókban érhető el a játék. A fenti teszt alanyként szolgáló kalózos játék Indiában, Dél-Afrikában és Ausztráliában érhető el.

Most hogy kiderítettük mely régiókban érhető el a játék, nyissuk meg az általunk letöltött VPN-t és válasszuk ki az egyik régiót(Turbo VPN-nél jobb felső sarokban a zászlóra koppintva), esetünkben legyen mondjuk India és kapcsolódjunk.

2. Új Google felhasználó létrehozása

Miután VPN-en kapcsolódtunk a megadott régióhoz, létre kell hoznunk egy új Google fiókot. Menjünk be a Beállítások > Google-be. Itt láthatod az aktuálisan használt Google fiókod, neved és email címed. Koppints az email címedre és az alján válaszd a Másik fiók hozzáadása opciót. Létrehozunk egy új fiókot, használhatunk tetszőleges nevet, email címet és egyéb adatokat. Fontos, hogy a művelet alatt végig legyen bekapcsolva a VPN!

3. Google Play adatok törlése

Létrehoztuk az új email címünket, ennek a Google menüpont alatt most már meg kell jelennie az email címek között. Menjünk a Beállítások > Alkalmazások-ba, keressük meg a Google Play Áruház-at. Az alkalmazásinfóban koppintsunk a Tárhely-re és válasszuk az Adatok törlése opciót. Szükség esetén végezzük el a műveletet addig, még az adatok mellett 0 B nem lesz. Ha megvagyunk, lépjünk vissza egyet és koppintsunk a Kényszerleállítás-ra.

4. Google Play Áruház megnyitása

Ne feledjük, a VPN továbbra is be van kapcsolva a háttérben! Nyissuk meg a Google Play Áruházat. Megnyitva, jobb felül, a keresősávban találjuk az aktuális profilunkat, email címünket. Koppintsunk rá és válasszuk ki a most létrehozott, Indiai felhasználónkat. Ha ezzel megvagyunk keressünk rá a játékra, ha nem találná meg a kereső, dobom ide a Google Play linkjét.

Mutiny: Pirate Survival RPG
Mutiny: Pirate Survival RPG
Developer: Helio Games
Price: Free

5. Letöltés

Megtaláltuk a játékot és látjuk a Telepítés gombot, akkor onnantól kezdve nyugodtan lépjünk ki a VPN-ből és telepítsük a játékot. Ennél a játéknál például nem szükséges a folyamatos VPN kapcsolat, anélkül is működik.

Végszó

Amennyiben vissza szeretnénk állítani az eredeti felhasználónkat, ajánlatos visszamenni a Beállítások > Alkalmazások, kikeressük a Google Play Áruházat és elvégezzük az adat törlést, a kényszerleállítást, majd megnyitva az áruházat, visszaáll minden az eredeti állapotába.

Ha az alkalmazásunkhoz érkezik egy esetleges frissítés, akkor bekapcsoljuk a VPN-t arra az országba ahol elérhető a játék. Google Play Áruház adatait töröljük és kényszerleállítjuk. Belépünk az áruházban, rögtön átállítjuk a felhasználónkat arra amelyik abban a VPN által beállított országban készült, ahol elérhető a játék és a frissítéseknél meg fog jelenni. Ha még sem, kezdjük előlről, illetve várjunk, mert megesik hogy órákkal később lesz csak elérhető(a fenti játéknál például írták a fejlesztők, hogy egy hiba miatt nem került ki időben a frissítés az áruházban).

Egyszerre több országban készült felhasználót is tudunk kezelni, illetve váltogatni közöttük, ezért ha egyszer elkészítettük, jegyezzük meg melyik országhoz készült, milyen belépési adatokkal stb. A leírás több játékon, több ország, több felhasználó létrehozásával, tesztelésével készült, ám nincs rá garancia, hogy minden egyes játéknál, programnál működni fog. Ilyenkor jöhetnek szóba az alternatív oldalak, vagy muszáj kivárnunk a megjelenést.

[epcl_box type=”error”]A leírás működéséért, illetve az esetlegesen előforduló hibákért, adatvesztésért, semmilyen felelősséget nem vállalok, mindenki saját elhatározásából próbálja ki![/epcl_box]

gabeszm

Hát igazából én csak benéztem és most nem találom a kiutat.

Ez is tetszhet...