Sokszor van úgy, hogy a mi országunkban nem érhető el egy-egy játék. Az Androidos készülékekkel ellentétben, iOS-el alatt nincs lehetőségünk kézileg telepíteni az adott játékot vagy programot(Kivéve jailbreakelt készüléken). Viszont ha tudjuk, hogy az adott játék elérhető a Fülöp-szigeteken, Dél-Amerikában, Kanadában stb, akkor van lehetőségünk olyan felhasználói fiókot létrehozni, ami az adott országhoz köthető. Megcsináltuk a Kanadai fiókot és már tölthetjük is az adott alkalmazást. 

A leírást mindenki saját felelősségre használja!

1. Lépés

Mielőtt belekezdünk, szükségünk lesz egy új email címre. Erre leginkább ajánlott a Google – Gmail levelezője. Amennyiben van másodlagos email címünk, használhatjuk azt is. A legfontosabb, hogy legyen olyan címünk, amire be tudunk lépni, illetve nincs regisztrálva az Apple rendszerébe.

2. Lépés

Az iOS-es készülékünkön lépjünk ki a fiókunkból, ha be vagyunk jelentkezve. Ehhez lépjünk be a Beállítások-ba, koppintsunk a felhasználónkra, majd legalul válasszuk a Kijelentkezés gombot és adjunk meg a jelszavunkat.

3. Lépés

Most hogy kijelentkeztünk, létre kell hoznunk egy Apple ID-t. Böngészőben nyissuk meg az appleid.apple.com-ot, ezt lehet számítógépen, illetve telefon, ipad-en is, kinek hol a szimpatikusabb.

A regisztrációs űrlapot töltsük ki, akár valós névvel, születési dátummal. Lényeg, hogy az Ország/Régió az Egyesült Államok vagy Kanada legyen(vagy amit megkíván az app). Nekem Kanadai ID-m van, illetve elég sok iOS-es alkalmazás első tesztelői a kanadaiak, érdemes azt választani.

Email címnek használjuk az Első lépésben létrehozott fiókunkat. Levélben megérkezett 6 számjegyű kódot írjuk be és mehetünk is tovább.

4. Lépés

Következő lépésnél a fizetési mód legyen None. Vegyük elő a fakenamegenerator oldalt, válasszuk ki a nemünket, a Name Set az legyen American, a Country meg Canada. Ez alapján töltsük ki a mezőket a lenti kép alapján. Figyelem! 

Ha mindent jól csináltunk, nincs más dolgunk mint az elkészült felhasználóval belépni, App Store-ban keressük meg az alkalmazásunk és telepítsük.

5. Lépés

Miután letöltöttük, indítás előtt menjünk be a Beállítások-ba, Nyelv és régió, a Régió-t állítsuk be Egyesült Államok-ra és már játszhatunk is.

Ha ügyesek vagyunk, az egész folyamat nem tart 15-20 percnél tovább, ebben benne van az email cím készítés. Remélem tudtam segíteni és jó játékot.