LifeAfter: Billentyű beállítás Bluestacks-on

lifeafter beállítás

A Bluestacks Android emulátor segítségével lehetőségünk van számítógépen is futtatni kedvenc telefonos játékainkat. Egyes játékokban kifejezetten nehéz lehet az irányítás, egyike ezeknek a LifeAfter, ha nincs megfelelően beállítva. Lássuk is hogy kell.

Mondanom sem kell, hogy elengedhetetlen a Bluestacks emulátor megléte és rajta a LifeAfter survival játék. Indítsuk el az emulátort, majd a LifeAftert.

Ha megvagyunk, az emulátor jobb alsó sarkában találunk egy kis billentyű ikont, majd arra kattintsunk rá.Jobb oldalon felbukkan egy kis ablak, ahol megtaláljuk a játék irányításához szükséges gombokat.


Először fogjuk meg a “D-pad” gombunkat és húzzuk a bal oldalon lévő, karakter irányító gombunkra, amennyire csak lehet, tegyük pontosan a közepére. Így megjelent egy kis WASD kontrolleres ikon, amire kattintsunk a jobb egérgombbal.

Jobb klikk után felbukkan, a fent látható “D-pad settings” ablak. Pirossal jelöltem, hogy melyek azok a mezők, amiket módosítani kell. Először is a “Radius” legyen “5”. Ez a D-pad sugarának a nagyságát jelöli. A következő piros rész is nagyon fontos, itt tudjuk beállítani, hogy a karakterünk képes legyen a futásra. A “Speed modifier 1”-re állítsuk azt a gombot, amit megnyomva szeretnénk, hogy fusson a karakterünk, ez nálam a “SHIFT” gomb. Alatta a “Radius 1”-nek állítsuk át az értékét “10”-re. Így ha jól pozícionáltuk a D-padunkat, akkor a shiftet megnyomva tudunk majd futni. Amennyiben mégsem, csak mozgazzuk, lőjjük be a megfelelő helyre.

Következőnek a jobb oldali gomb listából, húzzuk ki, nagyjából a képernyő közepére az “Aim, pan and shoot” célkeresztet, majd kattintsunk rá jobb klikkel.

Ez egy nagyon fontos funkció lesz. Ennek a gombnak a segítségével tudjuk megcsinálni, hogy a képernyőt mozgasuk az egerünkkel, vagy csak a képernyőben a kurzort. A piros négyzetben jelölt “Start stop” mezőre, egy általunk tetszőleges gombot válasszunk. Számomra túl gyors volt az egér, így alatta a szürkén jelölt mezőbe a “Mouse sensitivity”-hez 0.5 került, de mindenki leteszteli kinek mennyi az ideális. A zöld négyzetben a “Fire with mouse left”-et engedélyezzük, majd alatta a sárgán jelölt gombot húzzuk ki a bal oldali öklünkre. “Action” gombnak válasszük a bal egérkattintást.

Nagyjából már megvagyunk, már csak az egyéb gombok maradtak.

A bal oldali listából válasszuk keressük meg a “Tap spot” gombot, majd húzzuk a kívánt helyre, legyen az táska, térkép, fegyverváltás és egyszerűen csak üssük be azt a billentyűt, amit használni szeretnénk a funkcióhoz.

Ha mindennel végeztünk, valami ilyesmit fogunk kapni. A levegőben lévő “E” billentyű, a párbeszédeknél használom. Majd kattintsunk a zöld “Save” gombra és teszteljük a beállításainkat.

Merjük használni és tesztelgetni a virtuális írányítási lehetőségeket, hogy a nekünk megfelelő lehető leggyorsabb és legkényelmesebb beállításokat megtaláljuk. Ha valamit félre nyomtunk, arrébb tettünk tudjuk a későbbiekben is mozgatni, illetve törölni. A fentebb látható beállítások a saját tesztelés, kitapasztalás céljából készült, egyfajta irányadó.

gabeszm

Hát igazából én csak benéztem és most nem találom a kiutat.

Ez is tetszhet...